BIZTONSÁGOS ISKOLA NAP A GULNERBEN

Gyermekeink biztonsága mindannyiunk közös érdeke, a biztonság megteremtése mindannyiunk közös feladata. Ebből kiindulva a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága erkölcsi, anyagi és szakmai támogatásával a Bűnmegelőzők Országos Szakmai Szövetsége arra vállalkozott, hogy Magyarországon elsőként bevezeti és koordinálja a „Biztonságos Iskola” Mozgalom komplex bűnmegelőzési projektet.

A Gulner Gyula Általános Iskola 2006. februárjában csatlakozott a mozgalomhoz, és a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságától elnyert pályázati támogatás segítségével tanévre szóló programot dolgoztunk ki, amelynek célja, hogy megelőzze a gyermek-és fiatalkorúak bűnelkövetővé válását, elősegítse az iskola biztonságos társadalmi és fizikai környezetének kialakítását.

Ennek kiemelkedő eseménye a 2007. április 4-én rendezett Biztonságos Iskola Napunk.

A felső tagozatosok számára Mini Police Akadémia nyomozójátékot vezetett Simon János, az Országos Rendőr Főkapitányság Baleset-megelőzési Osztályának főelőadója.

Az alsó tagozatosoknak biztonsággal, közbiztonsággal, bűnmegelőzéssel kapcsolatos foglalkozásokat tartottak a Lőrinc Kertváros Polgárőrség, a Pestszentimrei Polgárőrség, és a Lőrinci-Szemeretelepi Polgárőrség munkatársai, és a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság részéről Szarka Viktória előadó.

A program Mini Police eskütétellel és sorversennyel zárult a tornateremben.

A gyerekek nagyon örültek az egyenruhás előadóknak, akik sok mozgással egybekötött, színes, érdekes órákat tartottak számukra. Bizonyára nagy hasznát veszik közlekedésbiztonsággal, áldozatvédelemmel és bűnmegelőzéssel kapcsolatos új ismereteiknek a továbbiakban is.

Szülői munkaközösségünk tagjai is betekintést nyerhettek iskolánk életébe, többen részt vettek a program lebonyolításában.

Köszönjük, hogy programunkat segítették, támogatták!

Támogatóink voltak:

Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága,
Bűnmegelőzők Országos Szakmai Szövetsége,
ORFK Megelőzési Osztálya,
Rendőr Hagyományőrző Egyesület,
XVIII. kerületi Rendőrkapitányság
 

Molnárné Posta Júlia programfelelős
 vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz