FESTŐI MŰVÉSZETI TÁBOROKBAN

Április 25. és 30. között lehetőségem nyílt részt venni egy szlovéniai nemzetközi festő-és fafaragótáborban. Gyönyörű szép helyen laktunk, Ravne na Koroskem nevű településen, havas tetejű hegyek között. A tábor nagyon jó hangulatú volt, csodálatos hat napot töltöttem ott. Az alkotómunkában a szlovének mellett egy bosnyák, egy szlovákiai magyar és két magyarországi magyar vett részt.

Az ott készült munkám címe „a tűz”. Lángcsóvákból kinövő táncoló lányt ábrázol. Tölgyfából készült alkotás 2 méter magas. A szlovén fafaragók elnökének annyira megtetszett, hogy újabb meghívást kaptam júniusra.

 A második tábor június 14-21-ig tartott, Slivnica nevű kisvárosban. A hangulat itt is nagyon jó volt, az ellátás kiváló. Hatan voltunk magyarországiak, valamint egy szlovákiai és két szerbiai magyar, a többiek szlovének.

Az itt készült munkám is egy lányt ábrázol, körbefutva, befutva indákkal, levelekkel, virágokkal, madarakkal. A természet szépségét ábrázoltam ilyen módon. Ez is tölgyfából készült, valamivel magasabb, mint két méter.

Frech’ Gábor 


 vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz