GDSZ-nap 2010.

Idei programjaink jelentős részét a bűnmegelőzési együttműködés jegyében
a BRFK és az FKF munkatársaival közösen rendeztük meg:


 

http://www.kozterulet-felugyelet.hu/hir.php?mid=14bfbc640634df oldalt idézve:

Fővárosi Közterület-felügyelet – Hírek - 2010. május 25.
 

EGYÜTTMŰKÖDÉS A BŰNMEGELŐZÉSBEN
- ÖSSZEFOGÁSSAL A GYERMEKEKKEL, A GYERMEKEKÉRT

A Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének Városrendészeti Bizottsága támogatásával, a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai, bűnmegelőzési tevékenységük során immár harmadik éve vesznek részt rendezvényeken, illetve látogatják a partner iskolákat, ahol több tárgykörben tartottak előadásokat.

A Felügyelet iskolai programjának konkrét célkitűzései közt szerepelt a Fővárosi Közterülete-felügyelet megismertetése, megkülönböztetése más szervezetektől, a segítségkérés módjainak ismertetése, hívószámok elsajátítása (VIK), és a törvény-szerűségek tudatosítása. (A környezetvédelemre nevelő, veszélyhelyzeteket elkerülő szabályismeret, szabályalkalmazás érdekében.)

A partnerségen alapuló együttműködés jegyében, a megelőzési tendenciák elsajátítása érdekében 2010 januárjában a Felügyelet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Gulner Gyula Általános Iskola közösen egy komplex bűnmegelőzési program tervet állított össze.

Az együttműködés célja: Budapest tisztaságának és közrendjének javítása. Komplex tevékenység végrehajtásával felhívni a gyerekek és fiatalkorúak figyelmét az elkövetővé válás megelőzését célzó viselkedésformákra. Együttesen formálni a gyermekek jogkövető, környezettudatos magatartását, megelőzési tendenciákra építő gondolkodásmódját. Hasznos szabadidő eltöltés támogatásával megfelelő kommunikációval növelni mind a tanulók, mind a szülők, lakosok probléma érzékenységét a környezetvédelem iránt.fkf graffiti
 

Az épített környezet védelme érdekében a graffitis jellegű falfestékkel elkövetett rongálás bűncselekmények megelőzése érdekében az együttműködő partnerek kiemelt jelentőséget tulajdonítottak az ifjúsági felvilágosító foglalkozásoknak, külön hangsúlyt helyezve azok káros következményeire is.

A közös program-terv fontos pillére, hogy a Gulner Gyula Általános Iskola V-VIII. évfolyamos diákjaiból alakult „AGG” (Anty Graffity Group) csoportja a saját korosztályát megcélzó pozitív információátadóként kaphatott szerepet.felelős állattartás


A program újszerűsége a komplexitásában rejlik, hiszen a jogkövető magatartásformáláson keresztül a gyermekek felelősség- és kötelességtudata is kedvező változásokon mehet át a Felügyelet munkatársainak a felelős állattartással, köztisztasági szabályokkal kapcsolatos előadásai által, míg a közterületi biztonság érdekében a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai segítik őket a közlekedéssel kapcsolatos szabályok elsajátításában.Sajtótájékoztató A Gulnerben
 

A közös munkáról számot adó 2010. május 21-i  sajtótájékoztatón többek között megtudhattuk, hogy a Felügyelet munkatársai 10 alkalommal, 20 tanórában kb. 320 diák számára tartottak előadásokat a Gulner Gyula Általános Iskolában, és hogy az együttműködő szervezetek ott megjelent képviselői egyöntetűen kinyilvánították a szándékukat a program folytatására vonatkozóan.

Bejelentésre került, hogy elindult a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti Ebtelepének honlapja (ebtelep.hu).

A honlap segítségével az érdeklődők tájékozódhatnak az örökbe fogadható kutyákról, a telep legújabb híreiről, illetve a felelős állattartással foglalkozó civil szervezetek programjairól, és más hasznos tudnivalókról is.

Az esemény zárásaként a projektben résztvevő gyerekek az Ebrendészeti telepről kihozott néhány szerencsés kutyussal ismerkedhettek, simogatásukban és sétáltatásukban vehettek részt. 

Fővárosi Közterület-felügyelet Hivatala

Sajtó és Kommunikációs csoport

http://www.kozterulet-felugyelet.hu/hir.php?mid=14bfbc640634df cikket idéztük.Tudósítások időrendben együttműködésünk
tavaszi programjairól:
 

Diákjaink a diákönkormányzat napján tornatermünkben
Rita néni sorversenyein mérhették össze ügyességüket:
Közlekedésbiztonsági és drogprevenciós tesztlapokon
idézhették fel a korábbi foglalkozásokon tanultakat,
illetve kortársképzési formában segítették egymást
a feladatok megoldásában:A BRFK és az FKF munkatársai
csoportos beszélgetéseken, előadásokon foglalkoztak osztályainkkal,
melyek során a közterület rendjének, tisztasága megőrzésének
fontosságát emelték ki.
Felhívták a figyelmet a jogkövető, környezettudatos,
felelős természet- és állatbarát viselkedés és gondolkodás
jelentőségére:


 


 vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz