A "GYÖKEREK" RÁKOSKERTIG ÉRTEK

AVAGY
A MEGELEVENEDŐ FA

Az idén a Rákoskerti Művelődési Ház - Gábor bácsi színpadi sikereinek helyszíne - ad otthont Frech Gábor "Gyökerek" című kiállításának, melyen minden érdeklődő megcsodálhatja a művész fafaragásait, fából készült alkotásait. Az ünnepélyes megnyitóra november 25-én került sor, s a szép számú érdeklődőtől - stílszerűen - egy vésőt sem lehetett volna leejteni, úgy benépesült a kiállítótér.

A megnyitón XVII. kerület alpolgármestere, Fohsz Tivadar adott áttekintést Gábor bácsi sokoldalú munkásságáról. Mert nem csak a fába látja és önti bele a különböző figurákat, karaktereket, de rajzaival, verseivel és előadói estjeivel, valamint az Asher Színházban színészi adottságaival is megörvendezteti a műértő és művészeteket kedvelő közönséget.

A megnyitó beszédet követően színtársulatának tagjai lepték meg versekkel és dalokkal a tanár bácsit.

Szobrai egyedi látásmódot tükröznek. Érdekes például a "Madonna gyermekével" című műve. Az alkotás egy keresztbeszelt fa, melynek törzse évgyűrűi a madonna arcát, ágának évgyűrűi pedig a kis Jézus arcát ábrázolják. Hosszasan elidőztem előtte, s elgondolkodtatott "Családfa" című alkotása is.

Ajánlom minden műkedvelőnek,
hogy nézzék meg a kiállítást,
ami január 25-ig megtekinthető Rákoskerten.

Undi Györgyné Ildikó néni

 

A kiállításról, s a megnyitóról
a Rákosmente TV
Krónika és Kaleidoszkóp
című műsorai is tudósítottak.

 

A fotósorozatot készítette: Undi Gyuri bácsi
MESTER ÉS A TANÍTVÁNYOK

 

December 15-én, szombaton mester és tanítványai együtt tekintették meg Rákoskerten a Gyökerek című kiállítást. Ötödik évfolyamosaink Gábor bácsi (a mester) és Zsolt bácsi vezetésével közös kiránduláson ismerhették meg a hétköznapokban tanár úrként és osztályfőnökként ismert Gábor bácsi művészi arcát és munkáit. Fafaragó művészünk személyesen kalauzolta végig a gyerekeket a tárlaton, s részletesen mesélt nekik egy-egy alkotás születésének történetéről. A gyerekek rajzokat készíthettek a nekik legjobban tetsző művekről, melyekkel ötösöket szerezhetnek rajzból. Pihenésképpen a közeli Vida-domb kilátó magaslatán hógolyózhattak, csúszkálhattak s gyönyörködhettek az egyedien látványos panorámában.


              

               


 


 vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz