***   2018. június 4. 21.15   ***   frissítve: június 5. 22.45   ***

A KERÜLET TANÍTÓJA LETT GYÖRGYI NÉNI


Dupla ünnepnap lett június 4.-e. A reggeli nemzeti összetartozás ünnepi műsorát követően
iskolagyűlésen köszöntötte iskolánk igazgatója Györgyi nénit, aki az idei pedagógusnap
alkalmából megkapta
A KERÜLET TANÍTÓJA megtisztelő címet.
Elek bácsi ünnepi összefoglalója:
A kerület tanítója – 2018

Körmendy-Juhász Györgyi 1997-ben alsó tagozatos nevelőként kezdte kerületi pályafutását iskolában, s az elmúlt húsz évben nevelőtestületünk meghatározó személyisége. Az első tanévekben 3-4. osztályos tanulókat nevelt. Mindvégig tervszerű, tudatos munkájának köszönhetően kiválóan készítette fel tanulóit a további évfolyamokra.

Az utóbbi években a napközi tevékenységét erősítette, öt éven keresztül a munkaközösség vezetője volt, mellette rajz és énekórákon ér el kiemelkedő eredményeket. A 2016/2017. tanévtől az újonnan alakult Művészeti munkaközösség vezetője. A munkaközösség által érintett területek fontos részét képezi a néphagyományőrzés, a népi tárgykultúra, a hagyományos népi játékkultúra megismerése tárgyalkotó, kapcsolódó énekes tevékenységeken és táncos mozgásokon keresztül, de a gyökerektől indulva a modern művészetekig, kortárs műfajokig vezet az út, amelyet tanítványaink bejárhatnak.

Tanítási óráira, napközis foglalkozásaira példamutatóan készül, tevékenysége a kollégák, a tanulók, és a szülők körében is méltán elismert. Tanítványait rendszeresen felkészíti iskolánk év végi gálaműsorára, ahol értékes produkciókat adnak elő. Kerületi versenyekre felkészített tanítványai rajzversenyeken kiemelkedően szerepelnek, sorozatosan kerületi első, fővárosi első, és további dobogós helyezést értek el. Tanítványaival számos országos pályázaton indul, és szinte kivétel nélkül kiemelkedő eredményt ér el. Művészeti tevékenységének egyik csúcspontja egy nemzetközi rajzversenyen elért 1. helyezés.

Néhány éve iskolánkban Művészeti komplex napközi címmel foglalkozás sorozatot dolgozott ki, vezetett be az 1-2. évfolyamon, melyhez kerületi pályázaton is jelentős támogatást nyert.

Az iskola belső terének dekorálásában, művészi színvonalú kialakításában vezető szerepet vállal. A FORFA épület osztálytermeinek, folyosójának gyermekbarát kialakítása nagyrészt a nevéhez köthető. Tanító párjával példaértékű kapcsolatot tart, tevékenységüket mindvégig közös tanulóik nevelésének szolgálatába állítják. Szülők számára bemutató foglalkozásokat tart, melyeken mindazokat a módszereket alkalmazza, amelyek számukra is gyakorolhatók.

A 2016-2018-as időszakban tanítványaival matematika és logika versenyeken indult, mellyel új perspektívát nyitott a tehetséggondozás területén. Tanítványai országos fordulóba jutottak.

Határozott személyiségével az iskola köztiszteletben álló pedagógusa, aki magas szintű tevékenység-rendszerével kollégáinak is példát mutat. Példamutató munkafegyelemmel, kiemelkedő pedagógusi elhivatottsággal végzett eddigi tevékenysége alapján a Gulner Gyula Általános Iskola vezetése nevében javasoltam a Kerület Tanítója cím elnyerésére, melyet 2018. június 4-én a Rózsa Művelődési Házban vehetett át.

További tevékenységéhez sok erőt, jó egészséget kívánok!
Kerekes Elek
igazgató

fotók: Kerényi Luca Emma
A 18. kerület idei kitüntetett pedagógusai
polgármesterünkkel és alpolgármesterünkkel:


Köszönjük Györgyi néni munkáját,
gratulálunk a rangos elismeréshez,
további szép eredményeket kívánunk!


Leírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz