***   2019. június 19.   ***   frissítve: június 26.   ***

BEZÁRTUK A 2018/2019. TANÉVET


Június 19-én este került sor a tanév utolsó, egyben legfontosabb ünnepélyére,
a 2018-19-es tanév évzárójára, ünnepélyes bezárására.
Miután Elek bácsi értékelte a mögöttünk hagyott évet, kiosztotta legjobbjaink
bizonyítványait, köszöntötte nyugdíjba vonuló pedagógusainkat.
Majd 1. a és 4. b osztályosaink adták elő Kriszti néni,
Dóri néni, Virág néni és Zita néni vidám műsorát.
Ezt követően Elek bácsi hivatalosan is bezárta a tanévet,
osztályaink pedig átvehették egész éves munkájuk jutalmát.

Igazgatói gondolatok és értékelés:

Kedves Szülők, Kedves Kollégák, Tanulóink!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm minden kedves vendégünket a 2018/2019. tanév évzáró ünnepélyén. Ilyen közel még sohasem voltunk ahhoz, hogy a 2018-2019. tanév érdemi részét le tudjuk zárni! Egy pici türelem, és ez is elkövetkezik! A tanév legfontosabb eredményeiről röviden tájékoztatni szeretnék minden jelenlevőt.
A tanévet 391 tanulóval zárjuk, néhány fővel kevesebbel, mint tavaly. Tanulóink magatartás átlaga idén 4,13 – ami még mindig nagyon jó, de kicsit, alig észlelhetően az elmúlt évekhez képest csökkent. Őszintén gratulálok azoknak a tanulóknak, akik az év során dicséretet kaptak, és egyúttal köszönöm a sok színvonalas szereplést, az eredményes tanulmányi és sporteredményt! Természetesen köszönet jár a felkészítőknek is! Az iskola programjairól, legfontosabb eseményeiről, az eredményekről a beszámolókat elolvashatjátok az iskola honlapján. A tanulók, szülők és az iskola valamennyi dolgozója nevében köszönöm Jánk Zsolt kollégámnak a naprakész honlap-szerkesztői tevékenységét.

Tanulóink jelentős többsége szabálytisztelő polgára volt iskolánknak. 423 szaktanári, 476 osztályfőnöki dicséret mellett 292 igazgatói is keletkezett, ami nagyon jól mutatja tisztességes helytállásotokat. Sajnos akadtak közületek olyanok is, akik kisebb-nagyobb mértékben vétettek a Házirend szabályai ellen, ezért természetesen nem dicsértük meg őket. A tavalyinál szerencsére kevesebb alkalommal kellett élni ezekkel a büntetési formákkal, sok esetben sikerült a kilengéseket megbeszéléssel rendezni. A késő tanulók száma idén is 72 fő volt, ami 10-zel kevesebb, mint tavaly, de ez sem kevés, ezt a jövőben tovább kell csökkenteni. Ők a tavalyinál kicsit kevesebb alkalommal késtek el, de az igazi az lenne, ha egyáltalán nem lenne késés! Az iskola tanulóinak tanulmányi átlaga ebben az évben 4,0, ami pici csökkenést mutat. A szorgalom átlag maradt 4,1, azonban mindkét esetben szeretném kiemelni, hogy a felső tagozatos tanulóktól mindkét területen sokkal nagyobb erőfeszítést kérek. Tanulóink túlnyomó része, a 391 főből 383 tanuló számára hamarosan megkezdődik a vakáció. Egy röpke számolásból is kiderül, hogy 8 tanuló számára a nyár további felkészülést jelent az augusztusi javító vizsgákra. Rajtuk kívül 6 tanuló évet köteles ismételni. Szeretném újra leszögezni, hogy energia-befektetés nélkül senki nem várhat a továbbhaladáshoz elegendő eredményt! Az iskola diákjainak 12 %-a, 48 tanuló ért el kitűnő eredményt. Ők azok, akiknek minden tantárgyból jeles/kitűnő minősítése mellett a magatartásuk és szorgalmuk is példás:

1. a: Farsang Adrienn, Hesz Kamilla, Maklári Kata, Nagy Blanka, Palkó Nóra, Páricsi Liliána

1. b: Bánhegyi Alíz, Dobor Csenge, Horváth Fruzsina, Knyazoviczki Villő Imola, Kovács Tamara, Matiz Barbara, Reskó Lilián Zsuzsanna, Trini Beatrix, Udud Zsófia, Vágó-Wieland Flóra Zita

2. a: Szabó Sára Panka
2. b: Beleznay Szonja, Gárdonyi-Varga Ákos, Pintér Lilla Júlia, Rózsa Viktória, Udvardy Milán

3. a: Gábriel Ábel, Goger Ákos, Horváth Szonja, Karakas Mira Róza, Mack Benjámin, Pécsi Anita Boglárka, Vigh Kitti

3. b: Balogh Tímea Regina, Hegedüs Elizabet, Mihalovics Lilla

4. a: Paór Júlia, Péczka Bálint, Szalay Nóra Lívia, Tóth Ágnes

4. b: Czank Dorina, Keller Lotte, Nagy Eszter, Sajner Jázmin, Szajkó Kinga

5. b: Győrffy Laura

6. a: Kiszel Zsófia, Szajkó Gitta

6. b: Kállai Kristóf, Molnár Melinda, Sipka Virág

Kiemelkedő sikereket értek el tanulóink kerületi, fővárosi, országos versenyeken. Az eredményekről a honlapon beszámoltunk, remélem, hogy jövőre is hasonló szép eredmények születnek! Szeretném megköszönni két tanulónak, Takács Zsuzsannának...

...és Bóna Zsoltnak,

hogy a tanév során számtalan esetben segítették iskolánk sportéletét.
Köszönöm a sok szép eredményt és a mindig sportszerű magatartást!

Itt szeretném megköszönni kedves volt diákunknak, Takács Veronikának, hogy a tanév során több alkalommal segítette csengettyűseink előadásait.

Egy apukának, Sörös Miklósnak szeretném megköszönni,
hogy az oszályközösség segítése mellett több alkalommal
segítette színjátszósainkat a remek eredmények eléréséhez.

Kedves Szülők!

A nevelőtestület és tanulóink nevében szeretném megköszönni Önöknek hogy ebben a gondokkal is tűzdelt évben partnereink voltak, segítették munkánkat. Köszönöm a Szülői Munkaközösségnek, Kállainé Szabó Szilvia vezetőjének, hogy sokszor meghallgatták gondjainkat, eredményeinket, ötleteikkel támogatták tervező munkánkat. Közülük sokan még a tegnapi nap délutánján is iskolánknak, a jövő év feladatai előkészítésének szentelték idejüket! Remélem, hogy kitartanak mellettünk, hiszen jólesik segítőkész, támogató, együttérző jelenlétük.

Kedves Kollégák!

Ezúton is szeretném megköszönni minden munkatársaimnak a tanévben végzett, sok esetben nehezített munkakörülmények közötti munkavégzéseteket, amivel hozzájárultatok a tanév sikeréhez, az iskolán kívüli programok szervezésével színesítettétek tanulóink diákéletét. Köszönöm a titkárságon dolgozóknak, a takarítóknak, a karbantartóknak a mindennapi erőfeszítést, ami nagymértékben hozzájárult az iskola pozitív megítéléséhez.

Kedves Vendégeink!

Az egyik szemem sír, a másik nevet, amikor felemás érzéssel kell két kedves kollégától nyugdíjba vonulásuk alkalmából búcsút venni. A több évtizedes pedagógus pálya véget ér számotokra, de biztos vagyok abban, hogy a nyugdíjas évek is aktív tevékenységgel telnek majd, hiszen ehhez szoktatatok hozzá – még, ha a jövőben nem is kell feltétlenül mindig ugyanabban az időben elindulni, például az iskolába. Őszintén kívánom mindkettőtöknek, hogy családotokban eltöltött békés, boldog, és mindenek előtt egészségben gazdag időszak következzen számotokra!

Nagy szeretettel köszönöm Pap Zsuzsannának, Zsuzsa néninek, hogy az elmúlt 27 évet ennek az iskolának, elsősorban diákjainak szentelte. Tanítványai mindig szeretettel gondoltak csendes, de határozott személyiségére, aki minden pillanatban nevelt, sokszor „csak” jelenlétével is többet ért el, mint esetleg hangos szóval. Kedves Zsuzsa néni! Megtiszteltetés számomra, hogy itt, mindannyiunk jelenlétében nyújthatom át a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, valamint az iskola Emlékplakettjét.

Mészáros István személyét szintén nehéz lesz pótolni, mert könyvtárosként olyan magasra tette a lécet, melynek megközelítése is ebben a pillanatban lehetetlenküldetésnek látszik. A mai világunkban tanulók tömegét könyvtárba csábítani nem volt egyszerű feladat, de István bácsi személyiségében van valami magával ragadó, valami utánozhatatlan. Segítőkészsége minden olyan tanuló és kolléga számára elérhető volt, aki gondjával, problémájával megkereste. Köszönöm, hogy mindig partner volt az iskola helyettesítési gondjainak magas szintű megoldásában.

Kedves István bácsi! Megtiszteltetés számomra, hogy itt, mindannyiunk jelenlétében nyújthatom át a Pedagógus szolgálati Emlékérmet, valamint az iskola Emlékplakettjét!

Köszönöm vendégeinknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket, és a kitüntetett tanulóknak,
valamint a nyugdíjba vonuló kollégáknak még emlékezetesebbé tették a tanévzárót.
Kezdődjék most a vakáció! A nyári időszakra mindenkinek kellemes időtöltést, jó pihenést kívánok!
És amire szeptember elseje óta vártok:
A 2018/2019-Es tanévet ezennel bezárom!"

Az ünnepély videofelvételét Szelier Ágnes készítette:


Fotók: Györgyi néni és Zsolt bácsi

Leírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz