***   2019. szeptember 2.   ***   frissítve: szeptember 6.   ***

MEGNYITOTTUK A 2019-20-AS TANÉVET


Szeptember 2-án reggel ünnepélyes tanévnyitóval kezdtük az idei tanévet. Műsorunk szereplői voltak az 5. b osztályosok, akiket alsós tanítóik, Germán Zita  és Horváthné Révész Mária, Virág néni készített fel. Felléptek az Angel Dance Tánciskola "Gulneres lányok" csoportjának tagjai: Szilágyi Mira, Tarsoly Renáta, Páricsi Liliána (2. a), Bezzeg Alíz (2. b) Farkas Ida, Horvát Villő (4. a), Fábián Dominika, Varga Anna (4. b), Tóth Ágnes, Bálint Bianka, Dodok Hanna, Paór Júlia (5. a), és Szilágyi Flóra Hanga (6. a). Ünnepi műsorunkban szavaltak: Lovas Viktor és Szalay Dániel 1. a osztályos, Radics Ajna 1. b osztályos, Pap Violetta, Vágó-Wieland Flóra Zita, Radics Kende György, Udud Zsófia és Ökrös Salóme 2. b osztályos tanulók.

"Ezúton köszönöm a szülőknek a támogató jelenlétet és a versek betanítását a gyerekeknek a nyári szünetben! "
Adrienn néni

Az ünnepélyen Elek bácsi bemutatta tantestületünk új tagjait.
Köszöntötte pályafutása 25 éves jubileuma alkalmából Virág nénit,
aki iskolánk szolgálatában töltötte ezeket az éveket.
Vezetőtársai pedig Elek bácsit köszöntötték pályafutása 40 éves jubileuma alkalmából.
Sikeres munkát kívánunk új kollégáinknak,
s gratulálunk a jubileumukat ünneplőknek!

Igazgatónk, Elek bácsi évnyitó beszéde:

Kedves Tanulók, Szülők, Kollégák!

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm minden kedves vendégünket a 2019/ 2020. tanév évnyitó ünnepélyén.

A most kezdődő tanév továbbra is számtalan újdonsággal szolgál, persze mégsem annyival, amennyit szeretnénk, amire már évek óta várunk – ezzel együtt remélem, hogy idén is a jól megszokott hangulatban kezdhetünk hozzá feladataink megoldásához. Mindenek előtt szeretném megköszönni valamennyi munkatársamnak a nyári szünetben, valamint augusztus második felében végzett munkáját, amivel hozzájárultak a nyár tartalmas eltöltéséhez, valamint a tanév zökkenőmentes kezdéséhez.

Sok változás várható az előttünk álló időszakban:

A lebontásra váró FORFA épületet egy éve kiürítettük, egyelőre várjuk a fejleményeket. Információim szerint rövidesen elindulhat a közbeszerzési eljárás – tehát a remény hal meg utoljára!

Az osztályok, tanulócsoportok elhelyezése részben megoldódik, hiszen a nyár során a tornaterem felső folyosóján, az angol termekkel szemben teljes értékű tantermet tudtunk kialakíttatni, és az iskola udvarán szintén teljes értékű ideiglenes mobil tantermet kaptunk. Őszinte köszönetemet fejezem ki a XVIII. kerületi Önkormányzatnak és a Külső-Pesti Tankerületi Központnak a segítőkész és anyagiakat sem kímélő segítségéért.

Tovább finomodik az e-Napló használata. Az ezzel járó feladatokról, tudnivalókról folyamatosan értesítjük a szülőket.

Kedves Vendégeink!

Minden évben a tanévnyitó ünnepély alkalmával egy kicsit visszatekintünk az előző tanévre és felkészülünk a jövőre is. A tanév végén búcsúztunk több régi kollégánktól, akiket a nyár folyamán még néhányan követtek:

Pap Zsuzsanna és Mészáros István nyugdíjas éveit kezdi, Frey-Szalay Dalma, Csányiné Szabó Dóra kisbabát várnak, mind a négyüknek ezúton is jó egészséget, sok boldogságot kívánok.

Sárváriné Gajdács Ágota és Burján Nóra az iskolától távoli vidékre költöztek, nekik is minden jót kívánok az új lakóhelyükön.

Mozga Gyöngyi, Répássy Éva lakóhelyéhez közeli iskolába kérték áthelyezésüket, Szanyi Ilona visszatért régi iskolájába. Kívánom, hogy érezzék legalább olyan jól magukat ott is, mint nálunk!

Galántai Krisztina kicsit váratlanul jelentette be távozási szándékát. Remélem, hogy megtalálja, amire vágyik.

Varsányi Gábor helyére is új kollégát kellett keresni.

Kérem, hogy a nyár során hozzánk érkező új kollégák fáradjanak ki, hogy mindannyian megismerkedhessünk velük:

Balyi Kinga Ágnes, Csata Emese, Dul Katalin Ilona, Farkas János, Fülöp Judit, Horváth Bálint, Kovács Andrea, Tózsa Éva, Tüdős Anita, Szendrei Jánosné.

Mindannyiótok számára kívánom, hogy találjatok otthonra nálunk!

Egy angol szakos kollégát továbbra is keresünk, munkába állásáig az óráit szakszerűen helyettesítjük.

A tankönyvek, valamint az Önkormányzat ajándékozta füzetcsomagok – melyeket ezúton is köszönettel fogunk felhasználni – megérkeztek és nagyon várnak titeket.

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm a nyáron érkezett tanulókon kívül az első osztályosokat, akikkel együtt a tanulói létszámunk 407 fő. Őszintén kívánom Nektek, hogy érezzétek jól magatokat közöttünk, de kérlek benneteket, hogy mindig figyeljetek nevelőitekre, az iskola dolgozóira. Remélem, hogy munkánk beváltja a ti, és szüleitek elképzeléseit egyaránt!

Hagyományainkhoz híven kérem az első osztályosokat, hogy felállva mondjátok utánam az első osztályosok fogadalmának szövegét:

„………….. ígérem, hogy a Gulner Iskola tanulójaként igyekszem mindig úgy viselkedni,
hogy az iskolám büszke lehessen rám.
Füzeteimre, könyveimre vigyázok. Nevelőimnek szót fogadok.”

Az első osztályosok neveinek elhangzásával párhuzamosan kérem a Diákönkormányzat képviselőit, adják át az iskola ajándékait legifjabb tanulóinknak:

1.a osztály:

Balogh Attila, Barta Vivien, Bézi Daniella, Fazekas Balázs Benett, Ferencz Kristóf Csaba, Fodor Péter, Gárdonyi-Varga Márton, Hamburger-Hasenfrasz Emma, Horváth Nimród, Horváth Zsombor, Ivánka Júlia Anna, Kelemen Erika, Király Lara Amina, Klasz Árpád, Kolcsár Zoé Andrea, Lovas Viktor, Molnár Miklós, Orbán Levente, Rádi Zselyke, Ráski Zoé, Szalay Dániel Péter, Szelier Vanessza, Szilágyi Katalin, Szilágyi Péter, Terényi Noa, Tóth Dominik, Turi Emese, Veréb Bianka Csenge.

1. b osztály:

Árvai Nóra, Balázs Leó, Balogh Tamara Zoé, Bereczki Hunor Attila, Berényi Nimród, Bihari Bence Gábor, Bóné Zoltán, Csider Krisztián, Dengel Bence, Fügedi Mira, Gőgh Petra, Gulyás Attila Gábor, Kohári Márk, Kuczora-Koralevicz Hanna, Kutasi Ádám Dániel, Lakatos Inez, Magyar Viktor Domonkos, Malcsiner Botond, Mihalovics Eszter, Molnár Csaba Noel, Nemes Eszter, Palumbi Mira Zsófia, Radics Ajna, Somogyi Gyeke, Szöllősi Bálint Tiago, Takács Bálint, Takács Koppány, Turza Bálint, Udvardy Dávid Kornél, Vincze Balázs Benett.

Kedves Szülők!

Ezúton is kérem Önöket, hogy legyenek továbbra is együttműködő partnereink a mindennapi munkában. Nagy szeretettel köszönöm a kedves szülők függönymosási felajánlását! Nélkülük nehezen tudtuk volna ilyen körülmények között fogadni a tanulókat.

Kérem a tisztelt szülőket, hogy azokat a leveleket, kérdőíveket, melyeket már a mai napon hazaküldünk gyermekeikkel, határidőre szíveskedjenek visszajuttatni.

Kérem a jelenlegi, illetve az 1. osztályban ma megválasztandó SZMK képviselőket, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan segítsék közös munkánkat! Az SZMK elnökkel, Kállainé Szabó Szilviával együtt várjuk Önöket szeptember 4-én, 17 órakor az első megbeszélésre!

Kedves Tanulók!

Ebben a tanévben is sok érdekes vetélkedő, szabadidős program vár rátok, de továbbra se feledkezzetek el legfontosabb feladatotokról: a tisztességes munkavégzésről, a tanulásról. A nyár végi eseményekhez tartozott a javítóvizsga, melyen a továbbhaladáshoz szükséges követelményeket sajnálatos módon csupán három tanulónak sikerült teljesíteni, hatan évet ismételnek. Mindenki előtt kérem őket is, de minden tanulót, hogy inkább a tanévben bizonyítsátok felkészültségeteket, ne a nyári szünetet kelljen erre felhasználni.

Megtisztelő kötelességemnek teszek elege, amikor tiszta szívből köszöntöm mindannyiunk nevében Horváthné Révész Máriát, aki 25. évét kezdi a pedagógus pályán. További nagyon sok sikert, jó egészséget kívánok!

Bízom abban, hogy idén is sikeres, élményekben gazdag évet tölthetünk el, amely az iskola 92. tanéve.

 Ezennel a 2019/2020. tanévet megnyitom!


Fotók: Györgyi néni, videofelvétel: Szelier Ági néni


Leírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz