***   2019. november 21.   ***   frissítve: november 26-án   ***

FÉLÚTON (50) - JUBILEUMI ELŐADÁS

"Frech’ Gábor, iskolánk tanára nagyon sokszínű egyéniség: fafaragó, színész, előadóművész. 2019. november 15-én, pénteken 18 órakor „Félúton” című előadóestjén a Kondor Béla Közösségi Házban köszöntötték barátai, az 50. születésnapját ünneplő művészt. Az est folyamán nemcsak Gábor bácsi részesült meglepetésben, hanem a vendégei is, akiket –tőle megszokott módon- szavalataival, monológjaival és gitárjának hangjával ajándékozott meg. Kedves Gábor bácsi! Kívánunk még neked egy épp ilyen sokszínű, munkával és művészettel teli aktív második félidőt!

Pirschenk Erika néni"

 

"2019. november 15-én a Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei adott otthont Frech’ Gábor születésnapi, Félúton című ünnepi előadásának. Aki megtisztelte jelenlétével előadóművészünket, már a nagyterembe való belépéskor tudta, hogy ismét egy feledhetetlen élményben lesz része.
Családias légkör, terített asztalok, hangulatos fények, kedves ismerősök köszöntötték az ünnepeltet, akit nyitóbeszédében Varga Ferenc, a közösségi ház művészeti vezetője és igazgatója kitüntetett és baráti elismeréssel méltatott.
A több, mint egy órás előadás alatt Ady Endre, József Attila, Pilinszky János, Reményik Sándor versei és Cseh Tamás dalai hangzottak el a szerelemről, a csalódásról és a reménnyel teli folytatásról, amit elvarázsolt csendben, érzelmek és gondolatok egész sorával hallgattunk végig. Gábor bácsi előadásmódjának köszönhetően, képesek voltunk azonosulni mondanivalójával, átélni annak valamennyi szépségét és fájdalmát, felfedezni benne a megoldáshoz vezető utat és csendben összegezni az elmúltakat.
A vastaps és elismerő gratulációk után a kollégáktól, a jelenlegi és volt tanítványoktól, barátoktól, Gábor bácsi is kapott egy születésnapi ajándékot énekszó kíséretében, ami bár többször volt hamis, mint tiszta, de szívből jött és őszinte elismeréssel nyújtottuk át.
Isten éltessen Gábor bácsi még nagyon sokáig, kívánom, hogy maradj mindig ennyire lelkes, szerethető, sokoldalú művész, pedagógus és nem utolsó sorban igaz barát!

Kállainé Szabó Szilvia"


 vissza a navigáláshoz