***   2020. február 8.   ***

Reflexiók

 

Szeptemberben ismét lehetőségem nyílt részt venni a Velencei Biennáléra szervezett tanulmányúton. Itt megismerkedhettünk a mai, modern művészetekkel, a világ minden tájáról, de lehetőségünk nyílt megtekinteni a történelmi Velence szebbnél szebb alkotásait is. A kiránduláson szerzett tapasztalatokból és élményekből mi is készítettünk alkotásokat, melyet február 4.én kedden a Kondor Béla Közösségi Házban állítottunk ki Reflexiók címmel.

A kiállításon két munkám szerepel. Az egyik egy diófából készült dombormű, mely megfaragásához az orosz pavilon adott ihletet. címe: A tékozló fiú hazatérése.

A műben a feltétel nélküli szeretet és a megbocsátást próbáltam kifejezni a bibliai történetet felhasználva, az arcok és kezek kifejező erejével. 

A másik munkám egy installáció, „Mondjuk én ideteszem, meg most odaállsz” címmel. Cseh Tamás és Bereményi Géza „A bogár” című dalát gondoltam újra, mely
a teljes bizonytalanságot sugallja, és számos kérdést vet fel rólunk, önmagunkról. Ehhez egy szarvasbogarat és tükröket használtam fel. Ha belenézünk, a bogarat
és önmagunkat látjuk mindenhol, különböző nézetekből visszatükrözve. 

A kiállítás február 20-ig tekinthető meg.

Gábor bácsi
 vissza a navigáláshoz