***   2020. szeptember 1.  ***

TANÉVNYITÓ 2020-21.

2020. szeptember 1-jén a szigorodó járványügyi intézkedéseknek megfelelően, és a hirtelen zordra fordult időjárás miatt is diákjaink osztálytermeikben hallgathatták meg idei tanévnyitó műsorunkat. A rendező és betanító Emesz Adrienn néni volt, a műsorban diákjai, Udud Zsófia és Vágó-Wieland Flóra Zita, 3. b osztályos tanulók szavalták el Hárs Enikó Vége a vakációnak c. versét. Majd Elek bácsi köszöntő gondolatai következtek. Végül Barta Emma Réka és Szabó Szonja 8. a osztályos tanulók utolsó tanévnyitójukhoz választva Bártfai Judit: Gondolatok az utolsó tanévnyitón c. költeményét szavalták el. Műsorunkat a Himnusz és a Szózat közös eléneklése keretezte.

Elek bácsi idei tanévnyitó gondolatai:

"Kedves Tanulók, Kollégák!
Kedves Szülők – most csak ezen a felületen!
Szeretettel és tisztelettel köszöntöm minden kedves vendégünket a 2020/ 2021. tanév évnyitó ünnepélyén.
A most kezdődő tanév számtalan ismeretlen tényezővel rendelkezik, de egyelőre az egyik legfontosabb dolog, hogy végre együtt lehetünk – őszintén remélem, ez sokáig így is maradhat!
Mindenek előtt szeretném megköszönni valamennyi munkatársamnak a nyári szünetben, valamint augusztus második felében végzett munkáját, amivel hozzájárultak a tanév – amennyire lehet – zökkenőmentes kezdéséhez.
Sok változás várható az előttünk álló időszakban: nem szeretném most itt részletezni ezeket, annyit azonban mindenképpen szeretnék kiemelni: a legfontosabb szempont a tanulók, a dolgozók, rajtuk keresztül pedig a családok, szűkebb és tágabb környezetünk védelme. Kérek mindenkit, hogy igyekezzen alkalmazkodni a kérésekhez, utasításokhoz, melyeket sokféle csatornán igyekszünk eljuttatni minden érintetthez!
Az előző tanév második felében, illetve nyáron az alábbi kollégák távoztak iskolánkból:
Boérné Tüdős Anita, Farkas János, Szelier Ágnes, Krámli Kinga, Körmendy-Juhász Györgyi, Magyar Róbert, Horváth Bálint, Tózsa Éva.
A nyár során hozzánk érkező új kollégákat most személyesen nem tudom bemutatni, de a tanulók bizonyára gyorsan megismerkednek velük. Az érkező kollégák:
Ábrahám Gergely, Balla Eleonóra,
Csiznier-Kovács Andrea, Halászné Bencsik Alexandra, Király Ramóna, Nádasdi Máté László, Szabó Enikő Boglárka, Szekeres Boróka, és nem utolsó sorban újra együtt dolgozhatunk Szendrei Jánosnéval, Klári nénivel.
Mindenkinek kívánom, hogy találjatok otthonra nálunk!
A tankönyvek, valamint az Önkormányzat ajándékozta technika csomagok – melyeket ezúton is köszönettel fogunk felhasználni – megérkeztek és nagyon várnak titeket.
Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm a nyáron érkezett tanulókon kívül az első osztályosokat, akikkel együtt a tanulói létszámunk 400 fő. Őszintén kívánom Nektek, hogy érezzétek jól magatokat közöttünk, de kérlek benneteket, hogy mindig figyeljetek nevelőitekre, az iskola dolgozóira. Remélem, hogy munkánk beváltja a ti, és szüleitek elképzeléseit egyaránt!
Az első osztályosokat, a tanévnyitó után meglátogatom, hogy a Fogadalom szövegét elmondhassák, most csak a neveket sorolom el:
1.a osztály:
Akyüz Kayra Tuna, Balogh Gyula, Badics Rebeka, Ballai Viktória, Bánhegyi Márton, Cseh Milán, Dobor Zsombor, Földi Antónió Sándor, Ipsics Lara Kata, Kuczora-Koralevicz Zsóka, Lakatos Liliána, Lengyel Viktória, Palotai Emma Hedda, Póka Eszter, Rácz Eszter, Saleh George, Tóth Emma Flóra, Török Domán, Veres Petra Barbara, Zahib Abbas Raja, Zsuppán Minka Éva.
1.b osztály:
Berta Dia, Drixler Dóra, Duka Szamira Krisztina, Fórizs Elizabet Izabel, Garamvölgyi Annabella Petra, György Attila Norbert, Hidas Liliána Horváth Boglárka, Jakos-Turi Nimród, Kató András, Mágory Csepke Rebeka, Maklári Zita, Molnár Letti, Ökrös Tamás, Palcu Ákos, Scherer Hermina Szonja, Szalay Zsófia Hanna, Tóbiás Vince, Tóth Balázs, Vörösvári Vanessza Dóra.
Megtisztelő kötelességemnek teszek eleget, amikor tiszta szívből köszöntöm mindannyiunk nevében Molnárné Posta Júliát, Kónya Györgyöt, akik 25. évüket kezdik a pedagógus pályán. Köszöntöm Germán Zitát, aki 30 évvel ezelőtt kezdte pedagógus hivatását. Köszöntöm Áldási Editet a 40 éves jubileuma alkalmából! További nagyon sok sikert, jó egészséget kívánok minden jubiláló kollégámnak!
Tisztelettel és nagy szeretettel szeretném bejelenteni, hogy a pedagógus nap alkalmából az oktatás-nevelés terén nyújtott példaértékű tevékenységéért, a Gulner Gyula Általános Iskola közneveléséért elismerésben részesíti a Külső-Pesti Tankerületi Központ Pirschenk Erikát.
A kerületi Önkormányzat kiemelkedő tanári és vezető-helyettesi tevékenységéért a Kerület Tanára elismeréssel jutalmazza Peringer Mónikát.

Bízom abban, hogy a körülmények ellenére idén is sikeres,
élményekben, eredményekben gazdag évet tölthetünk el,
amely az iskola 93. tanéve.

Ezennel a 2020/2021. tanévet megnyitom!"

Kerekes Elek intézményvezetőLeírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz