Scsureczné Pór Magdolna

A kerületi önkormányzat rendezett kitüntetési ünnepséget a pedagógusoknak és adta át a kerületi nevelők díjait. Az ünnepi alkalomra a Lőrinci Sportcsarnokban került sor.

A pedagógusnap alkalmából megrendezett kitüntetési ünnepség Kalocsai Andrea előadóművész szavalatával indult, majd dr. Mester László polgármester köszöntötte a Lőrinci Sportcsarnokban helyet foglaló pedagógusokat. Beszédében elmondta, hogy a testület új kitüntető cím adományozásáról döntött az idén a pedagógusok esetében. Az elismerésekre egy szakmai munkaközi bizottság bevonásával tettek javaslatot. A polgármester szólt arról, hogy már eddig is több módon igyekeztek az oktatási munkát elismerni: költségvetési támogatással, korszerűsítéssel, új tornatermek építésével, felújítással honorálták a jó tevékenységet.

A településen folyó oktatási rendszert sokszínűnek nevezte. A kitüntetési elnevezésekről azt mondta: „összeköti a múltat a jövővel, erősíti a lokálpatrióta közösségeket, egy rangot ad a szakmának”.

Miután az önkormányzat nevében gratulált a kitüntetetteknek, intézményeknek,

közösségeknek és a családoknak, a következő gondolattal zárta bevezetőjét: „aki az oktatást építi, az a jövőt is építi”…

… A Kerület Tanára elismerő címmel lett gazdagabb: Csík Árpádné a Speciális, Farkas Anna a Kandó, Hessz Katalin az I.sz. Etalonsport, Kohán István a Dohnányi, Kovács Imre a Karinthy, Scsureczné Pór Magdolna a Gulner pedagógusa.

Az ünnepségen közremûködtek még a PIK SE táncosai, a Gyöngyszem óvodások, a Tébláb Mûvészeti Iskola, illetve a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei, valamint Kósa Attila, a Darus iskola diákja.

(P. Tóth E. – Városkép nyomán)


 
vissza a tanáriba